22

Kart Nordvestgaloppen (Fjord-O maps)

Som lovet har jeg nå lagt ut kart med veivalg fra Nordvestgaloppen. Du finner dem i mitt kartarkiv. (Kartfilene er noe store og stedvis litt uklare, måtte ty til fotokamera da scanner ikke var å oppdrive  - beklager dette).

This entry was posted in Treningssamlinger and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 svar til “Kart Nordvestgaloppen (Fjord-O maps)”

 1. Carl, når du mangler scanner så går det helt fint å ta bilde med ett OK kamera, helst rett ovenfra, men hvis det er for mørkt og du må bruke blits så ta bildet litt på skrå for å unngå reflekser.

  Deretter så tar du bildet inn i GIMP (gratis) eller Photoshop og retter opp både evt skjevhet og farge-gjengivelsen: Det enkleste er å “strekke ut” fargeskalaen, slik at alt som er nesten sort blir helt sort og alt som er nesten hvitt blir helt hvitt.

  Til slutt reduserer jeg oppløsningen slik at den svarer omtrent til det jeg får når jeg scanner inn, dvs 150 DPI eller ca 1250 punkter på tvers av ett A4 ark.

  Mitt Jukola-kart er ett eksempel på dette, det lastet jeg opp fra flyplassen i Helsinki: http://tmsw.no/qr/show_map.php?user=terjem&map=166

  • Carl sier:

   Hei Terje.

   Takk for gode tips. Det var nok litt dårlige lysforhold når jeg tok bildene. Prøvde å redusere størrelsen, men kvaliteten ble da for dårlig syntes jeg. Skal teste ut tipsene dine, gi gjerne tilbakemelding på hva du synes neste gang jeg legger ut kart der jeg har tatt bilde med kamera:)

   mvh
   Carl

Legg igjen et svar